perjantai 17. tammikuuta 2014

Ideoita ideoita, vaan ei toteutumista...

Mulla on tosi paljon takaraivossa suunnitelmia mitä olisi kiva tehdä ja toteuttaa.. Tuntuu, että aika puuttuu ja sitten kun olisi aikaa, niin inspiraatio kyseistä suunnitelmaa kohtaan :D Tarvis aina vaan ruoskia itseensä. Yhtänäkin päivänä edistyin vähän purkamaan tota mun "työ"kasaa, mutta siitä myöhemmin postauksen loppu puolella. Listaan tähän nyt numeroittain että mitä kaikkea on tosiaan tällä hetkellä mielessä.

Ideointia:

1. Omasta vanhasta villakangastakista tekisin tytölle takin. Lehti ja kaavat lainaisin kirjastosta (Tiedän, että siellä on sellainen lehti, kun yks kerta kävin varmaan kolmen vuoden käsityölehdet läpi...)

2. Kutoa (neuloa) tyttäreni nukelle peitto. Tarkoitus olisi myös pahvilaatikosta tehdä nukelle sänky jonka vuoraisin kankaalla :)

3. Neuletakki tytölle

4. Villapaita itselleni

5. WC-paperihylsyistä seinäkoriste

6. Joulukalenterin korjaus

7. Opetella tekemään kahvipusseista koreja, laatikoita tai kasseja

8. Joululahjojen tekoa ensi jouluksi ;)

Varmasti tuli toistoa, kun enää muista mistä olen maininnut ja varmasti taas jäi joku kertomatta... On välillä niin hatara muisti. Sain kuitenkin tällä viikolla jotain aikaiseksikin :D



Yksi päivä tarttui kätösiin virkkuukoukku (nro 8) ja... VHS kasetin nauhaa. Katsotaan mitä lopputulos mahtaa olla. Mitä arvelette että tästä syntyy?




Nämä olivat keskiviikon lapsen päiväuniajan ohjelma :) Eli korjasin langanpurkaumat ja reijät. Mä luen nykyisin enää lähinnä ilmaislehtiä, kun en raaski maksaa lehdistä, jotka voi käydä kirjastossa lukemassa ;) Aikaisemmassa postauksessani oli kuvaa tuon Me&I pupuhaalarin reijästä ja tässä lopputulos:

Musta piste joka kuvassa näkyy ei ole reikää, vaan lankaa...

Olen ihan semi tyytyväinen tuohon korjaukseen, mutta kai se parempikin voisi ollaa... :D




Tämä oli eilisen (torstai) operaatio :) Otin kuvassa näkyvistä housuista "mallia" ja leikkasin kolmesta eri kankaasta housumateriaalit. Taitoin kankaan kaksinkerroin ja ihan ilman mitään nuppineuloja tai kaavotuksia vapaalla kädellä annoin mennä. 




Tältä näytti leikattu malli. Viimeistelin sen vielä, että toisesta reunasta tuli etukappale, joka on siis lyhyempi kuin takakappale.




Nämä ovat vyötäröä vaille valmiit. Vyötäröön teen taakse kaksi "napinläveä" joista tulee kuminauha ulos kiristysmahdollisuudeksi. Työ ei kyllä pääse edistymään, ennen kuin saan tarvitsemani kuminauhan... Nämä on just hyvät tytölle :)




Tämän tein housujen kanssa samaan aikaan. Vapaalla kädellä leikattu kaikki palaset ja sitten vaan hurautettu koneella kaikki kasaan :D kankas on kierrätetty, leikkasin vanhasti trikootopista.


Tosta numerointiluettelosta jäi paljon vielä puuttumaan sellaisia asioita joita haluaisin kokeilla. Olisi ihana virkata tytölle joku söpö kesämekko... Tai sellanen nostalginen antennipipo! Mun lapsuudessa kaikilla oli sellanen :D Enemmän ohjeita tekemiini käsitöihin saa pyytämällä ja jos osaan vaan neuvoa, kun aika paljon teen suoraan päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti