perjantai 10. tammikuuta 2014

Suttaa ja sekundaa?

Tän kertainen postaus ei varsinaisesti koske kyllä käsitöitä, mutta pakko kirjoittaa siitä mikä "painaa sydäntä".

Mua suoraan sanottuna v*tuttaa nykyinen kulutusyhteiskunta. Valmistetaan jatkuvalla syötöllä kiireellisesti ihan skeidaa ja paljon ja koitetaan kääriä maksimi paljon rahaa. Kuluttajille vaan voivotellaan ja keksitään tekosyitä heidän piikkiin siitä, miksei ostettu tuote kestänytkään. Monet vaatteet ja kengät on nykyään niin heikkolaatuisia, että niitä saisi olla jatkuvasti korjaamassa. Ei kiitos! Pukeudun kohta jätesäkkiin tai juuttikankaaseen!

Ikävää "pilata" julkisesti jonkun yrityksen maine, mutta monet muutkin ovat tätä vaatteita valmistavan yrityksen laatua jo kommentoineet. Kyseessä on Me&I. "Ei niin paljon pahaa, ettei jotai hyvääkin". Aluksi olin tyytyväinen kun näitä vaatteita lapselleni ostin. Oli hienoja ja söpöjä, joskin turhan kalliita. Tuntu, että tän parin vuoden ajan mitä olen asiakkaana ollut on laatukin huonontunut. Ja tästä löytää yhdestä sun toisesta paikkaa kirjoitusta. Harmittaa, että niinkin tyyris vaate ei välttämättä kestä edes pidempään kuin HenkkaMaukasta ostettu halpis tai jopa kirpparilta ostettu käytetty vaate.




Kuvassa on vihreä pupu jumpsuit, joka on kahdesti vasta ollut nappulan päällä. Huomasin tuon reijän tänään, kun olin pesukoneeseen pistämässä. Hiukan harmittaa!! En saa reklamoitua, kun en ole suoraan itse Me&I tätä ostanut, vaikka uutena kuitenkin. Ja silloin kun oli ihan iskemätön, niin mitään reikää ei ollut. Toki reijän saa paikattua, mutta mun mielestä kalliimman "luokan" vaatteet pitäisi olla niin kestäviä, ettei niitä kuulu parin käyttökerran jälkeen olla paikkaamassa. Eri asia olisi jos lapsi olisi kaatunut niitten kanssa tai ite vaikka saksilla leikellyt.

Kiukun vallassa totesin miehellekin, että nyt loppu uusien vaatteiden osto, jollei ole pakko uusia ostaa. Mä en halua maksaa vaatteista sellasia summia jos kerran täysin käyttökelpoisia, EHJIÄ ja siistejä saa kirppareilta muutamalla eurolla. Säästyy ainakin luontoa :D Ja oma kukkaro sekä hermot ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti